Home / Home - Improvement / En komplet guide til forskellige typer puder

En komplet guide til forskellige typer puder

En pude er en meget vigtig interiørdekorationsgenstand i ethvert hus. Udover deres dekorative formål, bliver puder generelt brugt som behagelig hovedstøtte. Puder, som er dækket af lækkert pyntepudebetræk, og er ordentligt placeret i sofaen, kan gøre en stor forskel, når det kommer til husets overordnede æstetik, især stuen. Her er de forskellige typer puder afhængige af kriterier, der alle sammen vil få dig til at ønske at puste nyt liv i din stue.

Valg af fyld

Puder kan opdeles på baggrund af det fyld, de indeholder. Nedenunder finder du pude-typer,  baseret på valg af fyld: –

  1. Boldt & hulfibre – Både boldt såvel som hulfibre er relativt meget billigere sammenlignet med alle andre typer fibre, og udgør nogle fantastiske puder. Denne form for fyld er håndlavet og indeholder blødt pudefyld.
  2. Fjer & Down – Fjer og Down er naturlige materialer, som bruges med det formål at udfylde ting såsom hovedpuder, sofapuder osv. Disse kan være meget dyre, taget i betragtning af, at de er lavet på naturlig vis. Både fjer såvel som Down er blandet i et forhold af 70 % og 30 %, afhængig af kundens valg. Derudover er pudens pris hovedsageligt baseret på mængden af Down, da det er dyrere end fjer.
  3. Skum & latex fyldninger – Generelt set er omkostningerne for denne type pude lavere pga. den nemme adgang til skum såvel som latex. Skum er afsindig stærkt, og er kendt for at vedligeholde dets form, hvilket er grunden til at det bruges i puder såvel som polstring.

Pyntepudebetræk

Puder kan opdeles på baggrund af det pyntepudebetræk, der er brugt til at dække disse puder. Typerne ses nedenfor: –

  1. Naturlige fibre –

Der er adskillige typer naturlige fibre såsom 100% bomuld, fåreuld og silke, der bliver brugt til at forberede puder. Bomuld er det mest holdbare fiber hidtil, og både fåreuld såvel som silke er ekstremt smukke. Disse typer puder er generelt de mest passende for mennesker, der har følsomme hudtyper. Naturlige fibre har generelt set de færreste bivirkninger og er derfor passende til følsomme hudtyper.

  1. Syntetiske stoffer –  De fleste pyntepudebetræk hidtil er generelt håndlavede, eller en blanding af både håndlavede og naturlige materialer. Typer af syntetiske materialer brugt til at forberede pyntepudebetræk er satin, nylon og polyester. De fleste syntetiske fibre er generelt nemme at vaske og ret holdbare.

Disse er de forskellige typer puder opdelt på forskellige baggrunde.  Du kan finde den perfekte pude til dig selv ved at filtrere gennem disse givne typer. De er alle sammen brugbare, men dog afhænger deres egenskaber og holdbarhed af forskellige faktorer.

 

About admin

Check Also

How does Roof Pitch determine Your Materials?

Labor makes his assignment genuinely and mindfully. He takes all the advantageous things to build …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *